Στόχος για το φετινό ‘Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού’ η δυναμική επανεκκίνηση και η ποιότητα των εκδηλώσεων
  • Post category:ΝΕΑ

Στόχος για το φετινό ‘Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού’ η δυναμική επανεκκίνηση και η ποιότητα των εκδηλώσεων

Μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με μεγάλη διάθεση για δυναμική επανεκκίνηση των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε όλο τον Δήμο Ζηρού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου η συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Δήμου. Κατά τη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Φιλιππιάδας, ο κ. Χρήστος Γκάρτζιος, αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων για την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει πολύπλευρα τις φετινές εκδηλώσεις αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Σημείωσε ότι και φέτος ο Δήμος θα διαθέσει χρήματα για τη στήριξη των εκδηλώσεων η οποία θα έγκειται κυρίως σε ηχητική κάλυψη και διάθεση καρεκλο-τραπεζιών και παταριού, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιχορήγησης συλλόγων για τις δραστηριότητές τους υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ζήτησε από τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων να ενημερώσουν εγγράφως τον Δήμο, το αργότερο μέχρι τις 25 Μαΐου για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ώστε να γίνει ο προγραμματισμός του ‘Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού’ και να εκπονηθεί το καλεντάρι των εκδηλώσεων.Ο κ. Γκάρτζιος ενημέρωσε επίσης για την πρόθεση του Δήμου να διοργανώσει ειδική εκδήλωση σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που είναι η 21 Ιουνίου (θα γίνει το τριήμερο 24-26 Ιουνίου).

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση καλούνται οι σύλλογοι να εκφράσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους, καθώς και προτάσεις που τυχόν έχουν, το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου. – Στον διάλογο που ακολούθησε, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους συλλόγους, και κατατέθηκαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του “Πολιτιστικού καλοκαιριού”. Αρκετοί από τους συλλόγους που ήδη έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για τις φετινές εκδηλώσεις, ενημέρωσαν για τις ημερομηνίες πολλών εξ’ αυτών, και αναμένονται οι έγγραφες ενημερώσεις απ’ όλους τους συλλόγους με τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων. Κλείνοντας ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου Παναγιάς για την διάθεση τους να προσφέρουν και το δικό του πατάρι σε συλλόγους που τυχόν θα το χρειαστούν.