Νέος διοικητής στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα
  • Post category:ΝΕΑ

Νέος διοικητής στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ορίζονται διοικητές, με θητεία ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης, σε 32 υφιστάμενες Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στη Δομή της Φιλιππιάδας τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή, ο Ιωάννης Γιαννούσης του Χρήστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, πρόκειται για πολιτικό μηχανικό της λεγόμενης “γενιάς των 40άρηδων” της παράταξης της ΔΚΜ (πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία), ο οποίος εξελέγη και στην αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου και Λευκάδας του ΤΕΕ στις πρόσφατες εκλογές. Εργαζόταν ως μηχανικός στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τα επόμενα βήματα είναι η πρόσληψη και τοποθέτηση άμεσα σε δομές 150 συμβασιούχων, που έχουν ήδη επιλεγεί, για 3 μήνες. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω στελέχωση των δομών, μέσω των διαγωνισμών που θα προκηρύξει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: i) για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για 3 έτη με δυνατότητα ανανέωσης και ii) για μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό.

πηγή atpreveza.gr