Εντυπωσιακό και γεμάτο κέφι το καρναβάλι στην Φιλιππιάδα

Εντυπωσιακό και γεμάτο κέφι το καρναβάλι στην Φιλιππιάδα

Πειρατές, πριγκίπισσες, μάγισσες, αστυνομικοί, στρατιώτες, φυλακισμένοι, υπερήρωες, τέρατα, μπάρμαν, γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες, φορώντας πολύχρωμες στολές και κυρίως την καλύτερή τους διάθεση, έβγαλαν για λίγο τις μάσκες του καθωσπρεπισμού αλλά και της στενάχωρης καθημερινότητας και ξεφάντωσαν με την ψυχή τους σε μία γιορτή κεφιού, στην αποκριάτικη παρέλαση Φιλιππιάδας.

?Μια πόλη μία παρέα? έγινε το βράδυ της Παρασκευής η Φιλιππιάδα, όταν υπό τους ήχους καρναβαλικών -και όχι μόνο- τραγουδιών, ένα ποτάμι χαράς και κεφιού μέσα σε μία βροχή από σερπαντίνες και κομφετί, πλημμύρισε την πόλη, παρασύροντας στους ξέφρενους ρυθμούς της γιορτής μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές των Σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από το πλήθος του κόσμου που ξεπέρασε σε παρουσία κάθε προηγούμενο. Και οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα πραγματοποιήθηκαν με οργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών και τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, ενώ και πολλές επιχειρήσεις της πόλης συνέδραμαν στην προσπάθεια. Παρών στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, όπως και όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρος Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων κ.ά.

Ο κ. Καλαντζής συνεχάρη τον Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας για την οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία του καρναβαλιού, τόνισε την ολόθερμη υποστήριξη του Δήμου σ? όλες τις αποκριάτικες και καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τριήμερο στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έκλεισαν με το καθιερωμένο κάψιμο του καρνάβαλου στην κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας και τη ρίψη βεγγαλικών.