Ξηλώθηκε ο πεζόδρομος στην Φιλιππιάδα μετά από πολλά χρόνια  ( photos )

Ξηλώθηκε ο πεζόδρομος στην Φιλιππιάδα μετά από πολλά χρόνια ( photos )

Η ιδέα του πεζόδρομου δυστυχώς δεν λειτούργησε σχεδόν ποτέ, όπωςαρχικά είχαν οραματιστεί. Οι λόγοι πολλοί και ποικίλοι μιας και παρά την δημιουργία πεζόδρομου σίγουρα δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε, ιδίως τα τελευταία χρόνια που η είκονα του ήταν τουλάχιστον τραγική με παρκαρισμένα οχήματα.

Ετσι λοιπόν στα πλαίσια της ανάπλασης για το κέντρο της Φιλιππιάδας, πάρθηκε η απόφαση να γίνει εκ νέου δρόμος και ήδη το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθεί η οδός Μπιζανίου τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

Ήδη οι πρώτες εικόνες που έχουμε, δείχνει τα πεζοδρόμια να μεγαλώνουν και να αποκτούν σύγχρονη μορφή και σίγουρα με την ολοκλήρωση και της κεντριής πλατείας το κέντρο της Φιλιππιάδας θα δείχνει διαφορετικό.

Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα για το κέντρο της Φιλιππιάδας που συμπεριλαμβάνει την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας , που πέρα από της παρεμβολές από αισθητικής πλευράς θα χρειαστεί σίγουρα ένα πλάνο που θα ακολουθηθεί πιστά, τα καταστήματα ώστε να επωφεληθούνε τα μακροχρόνια οφέλη και η πόλη να αναβαθμιστεί αισθητικά, δίχως να παρατηρηθούν εικόνες του παρελθόντος!